Sistemul sanitar autohton suferă îngrozitor. Susţin acest lucru atât cei din interiorul lui, cât şi cei din exterior. Sistemul de învăţământ este în colaps. Aşa se discută pe la colţuri de şcoli. Totul este abstract şi pare să nu te atingă atât timp cât vorbeşti de sisteme şi chestiuni impersonale. Dramele se nasc când ajungi la oameni. Oamenii din interior.
Concret: se ia un copil şi se trimite la şcoală. I se frânge o mână la ora de sport. Prima. O vizită scurtă la cabinetul medical, un telefon la părinţi şi cam atât. Sistemul de învăţământ nu simte nevoia să interacţioneze cu sistemul sanitar.
….
Continuare în ziarul BURSA
UPDATE
Atunci cand incepi distrugerea unui popor incepi de la copii. Care depind de doua sisteme majore: educatia si sanatatea. Iar la noi nu sunt necesare decat putine exemple. In invatamant: diplome pt ca nu sunt repetenti, sistem de evaluare tip SAT, programa fara nici o legatura cu examenele si dascali in greva foamei. In sanatate lista nu ar avea sfarsit: tragedia de la Giulesti, medicamente retrase de pe piata dupa ani de utilizare, instrumentar care nu se poate steriliza din lipsa aparaturii, infectii intraspitalicesti…si 600 de lei, salariul unui stagiar…
Si atunci multumim Bunului Dumnezeu ca totul s-a terminat cu telefonul catre parinti. De aici raspunderea, alegerea drumului in continuare , banii si grija pana la final le apartine doar lor. Care cu siguranta inca isi mai iubesc copiii!
Am scris fara rabdarea continuarii din Bursa. Am citit acum. Oricum pt copii, inca mai exista Spitalul Grigorea Alexandrescu. Nu este subiectivism in recomandare ci realism din ceea ce am vazut doar eu. Astept si finalul in care copilul este bine ! Pentru ca durerea copiilor doare mai mult decat orice!
Din fericire copilul e foarte bine.
lumea lui dedes seamana cu lumea lui puiu :(. 🙂
la mine e cu final fericit.
pt ca matale ai naturelul simtitor si eviti scenele violente (singeroase), stiu.
am ilustrat finalul fericit!
frumoasa ilustratie. bine ca s-a terminat cu bine 🙂