Din motive personale, întodeauna am fost de partea profesorilor în lupta acestora cu sistemul care ţine cu orice preţ să-i umilească. Absolut întâmplător, pur şi simplu am scăpat telecomanda din hăţuri, am ajuns să privesc o emisiune concurs (ceva legat de cultură şi bani) prezentată de un personaj care îmi este total antipatic. Mi-am pierdut câteva minute din viaţă privind ecranul după ce una din concurente s-a prezentat plângându-se că după 30 de ani de activitate, cu toate gradele posibile în învăţământ, „cu facultate şi masterat” câştigă doar 1600 de lei ca educatoare. După care a venit coşmarul, doamna educatoare „cu facultate şi masterat” a oferit o porţie de incultură şi lipsă de cunoştinţe demne de un elev care nu va avea nicio şansă nici măcar la bacalaureatul profesional. Rămân la părerea că profesorii buni sunt extrem de prost plătiţi, dar nu înţeleg de ce profesorii proşti mai sunt păstraţi în sistem şi mai sunt plătiţi.
3 thoughts on “Ras(plata)”
Comments are closed.
E simplu. Aia buni nu mai sunt destui demult…
e o explicatie, dar decat asa mai bine lipsa.
🙁
Faptul ca raman in sistem tine de modul in care se fac evaluarile anuale si / sau de cine le face.
Referitor la ce va fi in invatamant raportat la cum intelege societatea azi sa-si pretuiasca profesorii … cel mai probabil e ca tinerii care stiu ce pot si care intr-adevar pot vor renunta din start la ideea de a-si vinde inteligenta si energia nervoasa lucrand o viata pe schimbat. In ciuda oricarei pasiuni. Viata e facuta sa-ti fie foame si frig si, daca nu acoperi partea asta cu ce muncesti, nu o sa intelegi niciodata ce inseamna satisfactiile intelectuale si sufletesti. Pentru ca astea nu exista in stare pura, ci ca o completare.
Cu profesori ieftini, educatia publica nu are unde merge ca sa fie bine pentru societate in general. Viitorul bun va apartine generatiilor din familii suficient de avute sa urmeze scoli private bune. Aici, in State, perspectiva asta pare mai clara de la un an la altul. Cel mai probabil, acelasi tip de perspectiva se va limpezi si in Romania urmatorilor ani, dupa ce se va mai cerne haosul politic care polarizeaza atentia poporului aiurea de 20 de ani incoace. Asta daca nu cumva, printr-o minune, mintile cu influenta asupra legilor nu vor avea o revelatie majora cu privire la invatamant si modelele de urmat.